sábado, 3 de diciembre de 2011

LA CANÇÓ DE MOVING

MACACO

Macaco és un grup de música reggae creat Barcelona l’any 1997. El grup està format per Dani Carbonell (vocalista principal) i per músics procedents de diverses regions del món com per exemple Camerun, Veneçuela, Brasil... Respecte a la seva música, és un grup que aposta molt per la fusió d’estils, el mestissatge i, a més, les seves lletres són molt riques i significatives perquè intenten transmetre molts missatges. Aquestes tenen un alt contingut crític respecte a com s’està tractant el planeta i també parlen molt de fer unió per salvar-lo. Bàsicament, es caracteritza per això i perquè en moltes de les seves cançons combinen el castellà amb altres idiomes com el portuguès, el francès, angles, català, etc.  




MOVING

  • LA CANÇÓ:





La cançó “Moving” és un missatge a favor de la naturalesa i del planeta Terra. La lletra vol  mostrar el mal que està patint el nostre planeta i conscienciar al món que ens hem de mobilitzar i hem d’actuar ja per poder salvar-lo. Macaco,  encomanat per National Geographic, va composar aquest tema com a himne per festejar el “Dia de la Terra”. L’objectiu principal de l’himne era sensibilitzar i alertar a la població sobre canvi climàtic.   


  • ESTÀS D’ACORD AMB LA FRASE: “VOLVER AL ORIGEN NO ES RETROCEDER, QUIZÁS SEA ANDAR HACIA EL SABER”:

Personalment, si ho miro de forma objectiva, no puc dir que estic d’acord o no el que diu la frase perquè, en aquest cas, tot depèn des de la perspectiva des de la qual es miri. És a dir, si ho miro des d’un punt de vista científic podré dir que si que estic d’acord però, en canvi, si ho miro des d’un punt de vista més social, puc dir que no estic gens d’acord.

Si ho mirem des d’un context científic, estaria d’acord perquè el mètode científic segueix sempre el mateix procés. En un primer moment planteja unes preguntes que es converteixen en una hipòtesi. Aquesta hipòtesi segueix un procediment fins que finalment s’accepta o es rebutja. Per tant, el que vull dir és que en el cas que sigui rebutjada, per poder avançar, hem de tornar al principi amb l’objectiu de tornar a reformular la hipòtesi i solucionar possibles  errors que hem comés. En definitiva, es pot establir un paral·lelisme amb el que diu la cançó, que per tal poder millorar el món, hem de tornar al passat i simplement millorar aspectes i solucionar errors que vam cometre.     


Pel que fa a la visió més social, puc dir que mirant-ho des d’una forma més subjectiva, em decantaria per aquesta opció. No estic d’acord amb aquesta frase final. En primer lloc, penso que hem de ser conseqüents amb el que hem fet i hem de donar solució a tots els problemes  des del punt en el que ens trobem. No val que ara ens resignem a tornar al passat i pensar “i si no haguéssim fet això...”. Tornant a com érem abans no solucionarem res perquè el mal ja està fet. En resum, crec que la solució al problema, que en aquest cas és el del canvi climàtic, està en la unió de tota la població del món per una única causa, salvar el planeta que habitem. I ara més que mai, el fet de comunicar, conscienciar i unir a tot el planeta és molt fàcil gràcies a la globalització, als mitjans de comunicació, les xarxes socials...Hem d’aprofitar aquesta època de les noves tecnologies per difondre aquest missatge arreu del món. Per últim, afegir que si tornéssim al passat, no tindríem aquesta oportunitat de transmetre-ho al món sencer ja que, en el passat, no disposaríem dels elements esmentats abans i que actualment ens faciliten la comunicació a nivell mundial.











No hay comentarios:

Publicar un comentario